diumenge, 2 de novembre de 2014

LA MEMÒRIA DELS PLATS



Pau Arenós

Aquest és un llibre molt curiós i interessant escrit pel periodista i escriptor Pau Arenós, especialitzat en gastronomia. Arenós fa un repàs als plats més senzills, els plats que anomenem “de tota la vida”. Tot i que en un principi pot semblar que estem davant d’un llibre que potser ens pot aportar poca cosa, no és així. Al llarg del llibre Arenós ens descobreix curiositats molt interessants que el lector pot o no conèixer. En aquest llibre descobrim, per exemple, l’origen del mot carpaccio, l’origen de l’hamburguesa o d’on ve la paraula fricandó. Conforme avança la lectura ens adonem de la quantitat de bibliografia que coneix l’autor i com la va citant en el seu moment oportú. Només li trobo un però: algun acudit dolent i la insistència a parlar de persones que al lector l’importen poc. Crec que al lector l’interessa ben poc si l’avia o la sogra de l’autor fa o no bones paelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada