diumenge, 4 de setembre de 2016

INSTRUCCIÓ BREU I ÚTIL PER LOS CUINERS PRINCIPIANTS SEGONS LO ESTIL DELS CARMELITES DESCALÇOS



Francesc del Santíssim Sagrament

Aquest curiós llibre va aparèixer editat l’any 2004 Consta de dues parts, per una banda s’hi troba un extensíssim estudi històric dut a terme per M. Mercè Gras i Agustí Borrell i per altra banda la transcripció d’un manuscrit datat entre el segle XVIII i XIX firmat per Francesc del Santíssim Sagrament, un monjo del convent de St. Josep de Barcelona. De les 264 pàgines del llibre, 187 conformen l’estudi i la resta és la transcripció del text fins aleshores inèdit. El tractat comença amb onze advertiments i després va parlant de les diferents maneres de cuinar els productes i les receptes dels plats que es cuinaven als convents. L’autor del text deuria ser un home ja gran doncs diu que escriu el tractat després d’haver estat cuiner durant molt temps a diferents convents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada